Міжнародне співробітництво

Міжнародна діяльність університету базується на довгострокових угодах про співробітництво в освітянській, науковій та культурній сферах.

 

 

 

                       Міжнародне освітнє та науково-технічне співробітництво   закладу  вищої освіти «Міжнародний університет бізнесу і права»  із закордонними організаціями базується на довгострокових угодах про співробітництво в освітянській, науково-технічній та культурних сферах з іноземними закладами освіти, підприємствами та установами. Серед головних напрямків міжнародної діяльності слід відзначити наступні:
підготовка фахівців для іноземних держав (бакалаврів, спеціалістів та магістрів) для промисловості, компаній, а також для науково-дослідних і проектно-конструкторських установ;
підготовка наукових кадрів вищої кваліфікації для іноземних держав (кандидатів та докторів наук) для іноземних університетів та науково-дослідних установ;
обмін з іноземними університетами вченими, дослідниками, науково-технічними працівниками, викладачами та студентами;
виконання міжнародних угод про проведення науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт на замовлення іноземних установ та організацій;
виконання сумісних науково-дослідних та дослідно-конструкторських робіт у галузях національної економіки;
участь у виконанні міжнародних грантів, науково-технічних проектів та програм;
обмін з іноземними фахівцями науково-технічною інформацією, участь у спільних науково-технічних конференціях, симпозіумах, семінарах.
Заклад вищої освіти «Міжнародний університет бізнесу і права» підтримує тісний зв’язок майже з 10 закордонними університетами, науково-дослідними установами та академічними організаціями.
Міжнародна академія адвокатури IALA , Ізраїль, м. Тель-Авів
Співпраця в галузі юридичних досліджень та контроль академічної доброчесності.
Міжнародна Академія права та справедливості, Німеччина, м. Берлін
Навчально-наукова співпраця. Публікаційна співпраця.
Міжнародна Академія ім. Лейбніца LIFIS , Німеччина, м. Лейпциг
Співпраця в сфері розробки нових технологій, трансферу знань та комерціалізації досліджень.
Центр дослідження світових конфліктів, толерантності та консалтингу CIA , США, м. Лос Анжелес
Співпраця в сфері адміністрування. Кадрове співробітництво.
Баварське наукове співтовариство, Німеччина, м. Мюнхен
Співпраця в сфері академічної мобільності, грантів, програм студентської практики.
Спілка підприємств і підприємців землі Бранденбург, Німеччина, м. Потсдам
Співпраця в сфері економічного співробітництва, організації навчального процесу.
Адвокатське об’єднання “Захист прав жінок у сім’ях”, Ізраїль, м. Херцліа
Співпраця в сфері юридичної освіти та допомоги.
Центр протидії інформаційному насиллю, Ізраїль, м. Ієрусалим
Співпраця в сфері захисту інформації.
Саксонська Академія Культури, Німеччина, м. Дрезден. Співпраця в сфері культури та навчально-виховної роботи.

Заклад вищої освіти «Міжнародний університет бізнесу і права» також підтримує щільні зв’язки з компанією «Schreiner Group», Німеччина впродовж останніх 5 років. Кожного року від університету на практику в компанію направляються 5-10 кращих студентів усіх спеціальностей.
З 2008 по 2022 роки спостерігається позитивна динаміка співпраці з іноземними установами. Укладені наукові та освітянські угоди реалізуються повною мірою. Кількість задіяних у міжнародних контрактах викладачів та наукових співробітників постійно зростає.
Протягом усього підзвітного періоду велися наукові консультації та обмін з академічними і дослідними організаціями Німеччини, Ізраїлю та країн Прибалтики,  Молдовою, які характеризують традиційні дружні відносини між   вченими й співробітниками кафедр  ЗВО «МУБіП».
У ЗВО «МУБіП»  проведено понад 35 міжнародних науково-технічних конференцій та конференцій з міжнародною участю за різними темами, на яких були презентовані доповіді вчених з Молдови, Литви, Білорусі, Німеччини, Ізраїлю, США та ін.
Міжнародне співробітництво ЗВО «МУБіП» здійснюються на основі встановлення прямих зв’язків з вищими навчальними закладами іноземних держав, міжнародними організаціями та фондами: Університетом прикладних наук, м.Алітус, Литовська Республіка; Приватним інститутом управління та підприємництва, м.Мінськ, Республіка Біларусь;  Національним інститутом економічних досліджень, м.Кишинів, Республіка Молдова; Банковським інститутом Вища школа, Республіка Чехія та інш.
Підписано  угоди про співробітництво:
Угода про співробітництво: Національний інститут економічних досліджень, Республіка Молдова
Угода про співробітництво: Пан-європейський університет (м Братислава, Словаччина), 26.11.2013 р.
Договір про співпрацю: ALYTAUS KOLEGIJA Університет прикладних наук, Литовська Республіка, № В2-512 від 24.11.2014 р.
Співробітництво з Університетом прикладних наук, м. Алітус, Литовська Республіка. З 2014 року розвиваються партнерські відносини між ПВНЗ «МУБіП» та Університетом прикладних наук з міста Алітус, Литовської республіки. Підписана сторонами «Угода про співробітництво щодо забезпечення мобільності студентів і викладачів» передбачає забезпечення університетами умов для навчання іноземних студентів, організацію та проведення спільних наукових досліджень, конференцій, публікацій у фахових наукових виданнях.
Співробітництво з Національним інститутом економічних досліджень, м. Кишинів, Республіка Молдова. Предметом співпраці сторін відповідно до угоди про співробітництво є спільна освітня, науково-дослідницька та інформаційна діяльність установ. Основними напрямами співробітництва визначені організація та проведення спільних наукових досліджень, науково-практичних конференцій, написання та публікація спільних монографій, обмін представниками науково-викладацького складу. 
Співробітництво з Молдавською економічною академією (м. Кишинів)

http://www.ase.md
Співробітництво в галузі наукових досліджень:
розробка та обмін навчальною літературою, навчально-методичними посібниками, підготовка спільних наукових монографій, науково-методичних видань, науково-популярних публікацій, статей і т.д.рецензування наукових та методичних матеріалів;проведення спільних наукових досліджень та інших робіт з актуальних напрямів діяльності Університетів, у тому числі спрямованих на наукове забезпечення вирішення найважливіших проблем в системі освіти;залучення студентів, магістрантів та аспірантів до науково-дослідної роботи за пріоритетними напрямами фундаментальних і прикладних наукових досліджень;реалізація при наявності взаємного інтересу спільних наукових та освітніх програм, проектів;організація та проведення спільних науково-практичних та науково-методичних симпозіумів, конференцій та інших заходів.
Співпраця в галузі навчального процесу:
сприяння у поширенні інформації і методичних розробках навчальних програмах, публікаціях Університетів;академічний обмін фахівцями в рамках освітніх та наукових програм з метою здійснення викладацької діяльності, читання лекцій, проведення дослідницької роботи за напрямками, що становлять взаємний інтерес;створення необхідних умов для поглиблення теоретичних і практичних знань;обмін досвідом організації та методики проведення занять, використовуваних освітніх технологій;розробка та реалізація програм підвищення кваліфікації викладачів і співробітників;забезпечення умов для функціонування освітнього комплексу безперервного навчання;реалізація спільних проектів, курсів, семінарів з підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців.