Здобувачі вищої освіти зобов’язані оновити військово-облікові дані

Шановні здобувачі вищої освіти!
Повідомляємо, що особи з числа призовників, військовозобов’язаних та резервістів, згідно з а. 4-6 п. 1 ч. 2 розділу ІІ Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо окремих питань проходження військової служби, мобілізації та військового обліку» зобов’язані до 16 липня 2024 року уточнити адресу проживання, номери засобів зв’язку, адреси електронної пошти (за наявності) та інші персональні дані шляхом прибуття самостійно до територіального центру комплектування та соціальної підтримки за місцем перебування на військовому обліку чи за своїм місцем проживання, або до центру надання адміністративних послуг, або через електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного, резервіста (застосунок Резерв+).
Наслідками ігнорування зазначеного обов’язку можуть бути санкції передбачені, зокрема, ст.ст. 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що передбачає накладання штрафу (з 17 липня 2024 року – від 17 000 гривень).
Факт перебування на військовому обліку вступників за військово-обліковими документами можливо встановити у разі виконання хоча б однієї з наступних умов:  наявності відміток про приписку до призовної дільниці, перебування на військовому обліку за місцем проживання (реєстрації) або виключення з військового обліку за віком чи за станом здоров’я; розташування місця проживання (реєстрацій) вступника на території відповідальності районного ТЦК; відповіді на запит (звернення) закладу освіти до відповідного районного ТЦК щодо підтвердження перебування вступника на військовому обліку.